Olen Matti Kukkonen ja olen toiminut vuodesta 2002 Suomessa Helsingin ruotsinkielisen kauppakorkeakoulun Hankenin kauppaoikeuden laitoksella vero-oikeuden professorina.

Koulutus

Olen koulutukseltani oikeustieteiden tohtori (OTT) ja kauppaoikeuden tohtori (KTT). Lisäksi minulla on ylemmät korkeakoulututkinnot valtiotieteellisestä tiedekunnasta ja yhteiskuntatieteistä.

Verokonsultointi

Akateemisten meriittien ja opetus- ja tutkimustyön lisäksi olen toiminut jo pitkään itsenäisenä käytännön verokonsulttina ja asiantuntijana omassa yrityksessäni Sisufinanssi Ky:ssä palvellen kymmeniä pk-yrityksiä ja perhe- ja harvainomisteisten yritysten omistajia. Olen perehtynyt erityisesti pienyritysten tuloverotukseen ja omistajayrittäjien vero-ongelmien ratkaisemiseen.

Palvelen myös asianajotoimistoja, muita verokonsultteja sekä kirjanpito- ja tilitoimistoja haastavissa verokysymyksissä.

Julkaisut, koulutus ja luennointi

Olen kirjoittanut pk-yritysten verotuksesta lukuisia perusteoksia, oppikirjoja ja tieteellisiä artikkeleita. Koulutan myös ajankohtaisissa veroasioissa koulutusyritysten kautta sekä toimin vierailevana luennoitsijana yrittäjätapahtumissa ja veroseminaareissa.

Muut ammatilliset mielenkiinnon kohteet

Olen toiminut Suomen edustajana pohjoismaisessa vero-oikeudellisessa tutkimusneuvostossa, eli Nordiska Skattevetenskapliga Forskningsrådetissa (NSFR) noin 20 vuotta.

Työkielet

Teen veroneuvontaa, verotoimeksiantoihin liittyviä asiakirjoja sekä kirjoituksia ja luentoja suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Äidinkieleni on suomi, mutta työkielinäni Hankenilla on ollut 20 vuoden ajan myös ruotsi ja englanti.

Harrastukset

Harrastan mökkeilyä Itä-Suomessa sekä vanhoja amerikkalaisia autoja.

Tutustu veroblogiin

Tutustu veroblogiin

Blogissani käsittelen mielenkiintoisia verotukseen liittyviä asioita erityisesti yrittäjän näkökulmasta.