Aktuella skattefrågor särskilt ur företagarens perspektiv

Aktuella skattefrågor särskilt ur företagarens perspektiv

Välkommen till min skatteblogg! Mina blogginlägg baserar sig på min mångsidig erfarenhet gällande skattefrågor som uppstår hos företags- och ägarbeskattning både teori och i praktik. I min blogg försöker jag poängtera hur komplex och ibland förvillande beskattningen kan vara.

– JD, ED professor i handelsrätt, särskilt skatterätt Matti Kukkonen

Synpunkter på utmaningar som familjeföretag möter – skatteprofessors blogganalyser

Jag har jobbat nästan 20 år på Svenska handelshögskolan (Hanken) som professor i skatterätt vid institutionen för redovisning och handelsrätt. Jag betjänar i skattefrågor hos små och medelstora fåmansföretag, särskilt familjeföretag.

Skatteproblem hos småföretag och deras personägare är mitt huvudintresse. Jag har publicerat flera skatteböcker (både mera akademiska grundverk och praktiska handböcker) som behandlar skattefrågor hos småföretag och deras ägare, och därtill tiotals vetenskapliga artiklar. I min blogg jag skriver om praktiska aktuella skatterelaterade frågor som är viktiga för företagare.

Välkommen till min webbsida och skatteblogg!

Jag är Skattebloggare Matti Kukkonen och mestadels publicerar jag skatteartiklar på finska och delar information av dom i min LinkedIn profil.

Skatteblogg